Manifestații violente în Hong Kong: Autorităţile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Publicat:

Autoritățile din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene și spray cu piper vineri pentru a dispersa protestatarii din apropierea unei stații de metrou din peninsula Kowloon, în a 14-a săptămână de manifestații antiguvernamentale, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Sute de persoane îmbrăcate complet în negru au protestat vineri în apropierea stației de metrou Prințul Edward din Mong Kok, una dintre cele mai populate regiuni din Hong Kong.


Citește și : Încă o lovitură pentru Johnson: Camera Lorzilor a adoptat legea care împiedică un Brexit fără acord

„Suntem nervoși pe poliție și suntem nervoși pe guvern. Jandarmii au fost brutali cu noi la stația de metrou. Nu putem să îi lăsăm să scape cu asta”, a declarat un protestatar în vârstă de 23 de ani.

Autoritățile din Hong Kong au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene și în weekend pentru a dispersa protestatarii, care au manifestat sâmbătă în pofida faptului că nu au primit autorizație de protest. Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare în clădirea Parlamentului și către jandarmii care încercau să îi oprească.

https://twitter.com/ukenaja/status/1170019543860817920?s=20

https://twitter.com/Weiwei93520/status/1170019332392284160?s=20

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunțat miercuri retragerea formală a proiectului de lege privind extrădarea, care a provocat proteste timp de aproape trei luni.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Citește și : Şefa diplomaţiei suedeze părăseşte guvernul pentru a se dedica familiei

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alexandr Petkov, deschis pentru colaborare cu Guvernul în realizarea proiectelor în mun. Bălți

Alexandr Petkov, deschis pentru colaborare cu Guvernul în realizarea proiectelor în mun. Bălți Conform întâlnirii planificate anterior, astăzi, 18 iulie, Ministrul Apărării Republicii Moldova Anatolie...

Parlamentul a audiat raportul de activitate al Consiliului Concurenței pentru anul 2023

Parlamentul a audiat raportul de activitate al Consiliului Concurenței pentru anul 2023 Amenzi aplicate de peste 37 milioane de lei și 15 investigații finalizate privind...

Alexandr Danilov, activistul blocului ‘Victorie’, rămâne în arest preventiv

Alexandr Danilov, activistul blocului 'Victorie', rămâne în arest preventiv Curtea de Apel Cahul a menţinut hotărârea de aplicare a arestului preventiv în cazul activistului blocului...

Gherasimov: Noi ca ţară, nu căutăm scurtături, nu căutăm excepții pe drumul nostru european

Gherasimov: Noi ca ţară, nu căutăm scurtături, nu căutăm excepții pe drumul nostru european Despre următoarele etape și pașii necesari în procesul de aderare la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.