X

Manifestațiile de la Hong Kong, suspendate cu ocazia comemorării atentatelor din 9/11

Manifestanții de la Hong Kong și-a suspendat miercuri acțiunile de protest, pentru a comemora atacurile teroriste care au avut loc pe 11 septembrie 2001 în Statele Unite, informează publicația The New York Times, potrivit mediafax.

“În solidaritate împotriva terorismului, toate formele de protest din Hong Kong vor fi suspendate pe 11 septembrie, în afară potențiale scandări”, se afirmă într-un comunicat dat publicității de organizatorii protestelor.

Citește și : Maia Sandu a discutat cu şeful misiunii OSCE despre reglementarea transnistreană

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

De la startul valului de proteste, între activiştii pro-democraţie şi forţele de ordine s-au înregistrat numeroase incidente violente, însă manifestaţiile din acest weekend au fost până în acest moment paşnice.

Pe de altă parte, protestatarii au criticat o publicație guvernamentală chineză care a relatat că “fanaticii antiguvernamentali plănuiesc atacuri teroriste masive (…) la Hong Kong, pe 11 septembrie”.

Citește și : 18 ani de la atacurile din 9/11:Ceremonii solemne în SUA pentru comemorarea victimelor

“Complotul terorist de la 9/11 încurajează atacurile fără discriminare asupra vorbitorilor non-nativi de cantoneză și să declanșeze incendii în zona montană”, se afirmă într-un material în ediția de Hong Kong a publicației China Daily.

“Mass-mediei de stat nu îi pasă de credibilitatea ei”, a comentat un protestatar, citat de agenția Reuters.

Tags: 9/11atentateChinahong kongprotesteStatele Unite
Categorii: Știrile zilei