Manifestaţiile din ultimele zile din Ungaria urmăresc “răsturnarea regimului” (opoziţie)

Publicat:

Scopul manifestaţiilor organizate în ultimele zile în Ungaria îl reprezintă răsturnarea regimului, a declarat luni fostul premier ungar Ferenc Gyurcsany, preşedintele Coaliţiei democratice (DK, opoziţia de stânga), transmite MTI, scrie Agerpres.

“Ţara s-a săturat de despotismul şi încălcarea legilor de către guvernul lui Viktor Orban din ultimii opt ani”, a spus Gyurcsany într-o conferinţă de presă la Budapesta, făcând apel la înlăturarea actualului guvern şi alegerea unui nou parlament în cadrul unor “alegeri corecte” şi democratice.


Citește și : Premierul Mark Rutte îi atenţionează pe olandezi împotriva „haosului” şi divizărilor şi pledează pentru compromis

El a subliniat totodată că partidele de opoziţie şi-au unit forţele şi nu trebuie să renunţe la rezistenţă.

Mii de persoane au protestat duminică la Budapesta împotriva noii legi a muncii şi a ceea ce manifestanţii consideră a fi o creştere a autoritarismului premierului conservator. Protestul a fost a patra demonstraţie din ultimele şapte zile organizată de partidele de opoziţie, federaţii ale studenţilor şi ONG-uri împotriva guvernului Orban, alte manifestaţii fiind prevăzute şi pentru luni.

Noua lege ungară a muncii le permite angajatorilor să solicite până la 400 de ore suplimentare de muncă pe an, ceea ce i-a făcut pe critici să o numească ‘legea sclaviei’.

Luni dimineaţa, doi deputaţi ungari de opoziţie au fost expulzaţi cu forţa din sediul televiziunii publice, după ce au petrecut noaptea acolo în speranţa de a obţine transmiterea unui comunicat cu revendicări după o manifestaţie anti-Orban. Cei doi, Akos Hadhazy şi Bernadett Szél, deputaţi independenţi proveniţi din partidul ecologist LMP, au fost scoşi cu forţa de gărzile de securitate din sediul televiziunii MTVA din Budapesta, acţiunea fiind criticată puternic pe internet.

Directorul de comunicare al partidului de guvernământ Fidesz, Balazs Hidveghi, a subliniat ulterior că orice încercare din partea politicienilor de a “interveni forţat” în funcţionarea media publice este inacceptabilă şi a dat asigurări că cei doi deputaţi de opoziţie “au folosit pretextul obţinerii de informaţii pentru a declanşa alarma de incendii şi a ataca violent personalul televiziunii publice”, potrivit MTI.

Citește și : Consilieri ai premierului May pregătesc un nou referendum privind Brexit

Deputaţii opoziţiei au abuzat de puterile care decurg din mandatul lor, iar scopul lor evident a fost de a-i intimida pe jurnalişti, a susţinut Hidveghi, care a conchis că este vorba de “metode binecunoscute ale reţelei proimigraţie Soros”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.