Manuel Pizarro, medic şi europarlamentar socialist, numit ministru al sănătăţii în Portugalia

Publicat:

La zece zile de la demisia ministrului sănătăţii, în urma morţii unei femei însărcinate pe fondul disfuncţionalităţilor din serviciile spitaliceşti, premierul portughez Antonio Costa a numit vineri succesorul, un medic şi europarlamentar socialist, notează AFP, potrivit agerpres.

Numirea lui Manuel Pizarro în locul Martei Temido a fost anunţată printr-un comunicat de presă al preşedinţiei Portugaliei care informează că ceremonia de instalare în funcţie va avea loc sâmbătă.


Citește și : Joe Biden intenţionează să ia parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Medic internist de pregătire, Manuel Pizarro, 58 de ani, a fost deputat în Parlamentul de la Lisabona şi apoi secretar de stat pentru sănătate între 2008 şi 2011.

Înfrânt de două ori la alegerile pentru funcţia de primar al marelui oraş Porto, în nordul ţării, el era europarlamentar din 2019 şi fusese numit anul acesta la preşedinţia delegaţiei socialiştilor portughezi în Parlamentul European.

Manuel Pizarro îi va urma astfel Mareti Temido, care şi-a dat demisia pe 30 august după decesul unei femei însărcinate, o indiană sosită recent în Portugalia, victima unui stop cardiac în timpul transferului între două spitale publice din Lisabona din cauza lipsei de locuri în secţiile de neonatologie.

Citește și : Ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii

Pe tot parcursul verii, ministrul demisionar a fost sub focul criticilor din partea opoziţiei şi personalului sanitar, din cauza disfuncţionalităţilor serviciilor spitaliceşti care suferă de lipsa de personal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.