X

Manuel Valls susţine o unitate mai mare în faţa celor care vor desfiinţarea UE

Fostul premier francez Manuel Valls a aprobat luni ideea lui Alain Juppe, ex-şef de guvern şi membru al Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) de a forma o “mare mişcare centrală” pentru alegerile europene din 2019, apreciind că ar fi “absurd” ca proeuropenii să nu se unească în vederea acestor alegeri, relatează France24, potrivit agerpres.

‘Aceste alegeri trebuie într-adevăr – ar fi absurd dacă nu s-ar face aşa – să-i reunească pe toţi proeuropenii’, a afirmat Valls pentru Cnews.

‘Nu uit că în prima rundă a alegerilor prezidenţiale, antieuropenii (…) au câştigat aproape 50% din voturi’, a subliniat deputatul LREM (La Republique en Marche), însumând sufragiile obţinute atunci de (Marine) Le Pen, (Nicolas) Dupont-Aignan şi Jean-Luc Mélenchon.

Citeşte şi: Consulatul american din Hong Kong a fost ÎNCHIS. Autorităţile au descoperit o pudră albă necunoscută

‘Există noi diviziuni în viaţa noastră politică, care uneori depăşesc scindarea dreapta-stânga (…), există într-adevăr această sciziune între cei care vor să construiască Europa şi cei care vor să o desfiinţeze. Ar fi paradoxal însă ca aceia care vor să construiască Europa să nu poată fi împreună într-un fel sau altul “, a adăugat el.

Valls a subliniat că aceste alegeri vor fi “importante pentru viitorul Uniunii, aflată în criză în legătură cu Brexit, cu ameninţarea teroristă, provocarea reprezentată de refugiaţi, egoismul unui număr de guverne, criza catalană. Deci, trebuie să ne gândim deja la asta’.

‘Europa trebuie să cunoască un al doilea suflu, o nouă etapă, o dinamică în special prin iniţiativele care urmează să fie luate de Franţa şi Germania, iar discursul rostit acum câteva săptămâni de (preşedintele) Emmanuel Macron (la Sorbona) indică drumul de urmat”, a spus el.

Juppe i-a întins mâna vineri preşedintelui francez în vederea alegerilor europene, pledând pentru o “mişcare centrală amplă” împreună cu şeful statului, dar a clarificat luni că nu a “vorbit niciodată despre constituirea de liste” comune cu LREM la aceste alegeri.

Tags: Alain JuppeEmmanuel MacroneuropafrantagermaniaLREM (La Republique en Marche)Manuel Vallsproeuropeni
Categorii: Știrile zilei