X

Marcel Ciolacu are un mesaj pentru toţi moldovenii de Ziua Independenței

Marcel Ciolacu are un mesaj pentru toţi moldovenii de Ziua Independenței

Ziua Independenței Republicii Moldova este un prilej pentru premierul Marcel Ciolacu de a felicita cetățenii dintre Prut și Nistru și de a reasigura că România va rămâne în prima linie a eforturilor de consolidare a parcursului european al Republicii Moldova.

„Transmit felicitările mele și ale Guvernului României tuturor cetățenilor Republicii Moldova, la aniversarea Zilei Independenței!
Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md
L-am felicitat astăzi și pe prietenul meu Dorin Recean și l-am reasigurat că România va fi și în viitor, la fel ca până acum, în prima linie a eforturilor de consolidare a parcursului european, stabilității și dezvoltării democratice a Republicii Moldova. Susținerea noastră fermă, clară, nedezmințită pentru Republica Moldova se bazează pe consens la nivelul actorilor politici din România și pe un trainic atașament afectiv al întregii societăți românești.

Marcel Ciolacu are un mesaj pentru toţi moldovenii de Ziua Independenței

Vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură și istorie, dorim pentru Republica Moldova un același viitor: sigur, prosper, democratic, în mijlocul familiei europene. Vom fi alături de Republica Moldova, de toți cetățenii săi, pe drumul care va duce la împlinirea acestui ideal.
Avem deplină încredere în Guvernul Republicii Moldova, în prim-ministrul Dorin Recean, în efortul hotărât și curajos al întregii administrații de la Chișinău, menit să pregătească atingerea acestui obiectiv. Integrarea europeană este singura opțiune care poate asigura tuturor cetățenilor Republicii Moldova șansa la un viitor mai bun, mai sigur, la un trai demn și mai îmbelșugat.
Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Sunt convins că, la referendumul din 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova vor reafirma răspicat acest adevăr”, se arată în mesajul publicat pe oagina de Facebook a Guvernului României.
Tags: Marcel CiolacuRomaniaziua independentei
Știrile zilei