X

Marco Luzzago, noul lider al Ordinului Cavalerilor de Malta

Italianul Marco Luzzago a devenit noul lider al Ordinului Cavalerilor de Malta, au anunţat duminică reprezentanţii acestui ordin religios catolic, creat în urmă cu mai multe secole şi al cărui sediu se află la Roma, informează DPA, potrivit agerpres.  

Marco Luzzago, în vârstă de 70 de ani, a fost ales în această funcţie pentru a îl înlocui pe compatriotul său Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, care a murit în luna aprilie la vârsta de 75 de ani.

Citește și : Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american

Dalla Torre a fost Marele Maestru al ordinului, în timp ce Luzzago a fost numit în funcţia de locotenent al Marelui Maestru. Diferenţa constă în faptul că actualul lider va avea un mandat de un an, în loc de un mandat pe viaţă.

Ordinul Cavalerilor de Malta, cunoscut în trecut sub numele de Ordinul Suveran Militar de Malta, a fost creat la Ierusalim în secolul al XI-lea e.n., înaintea Cruciadelor.

Misiunea sa din zilele noastre constă în activităţi de caritate cu specific medical, realizate în întreaga lume.

Citește și : Obama l-a felicitat pe Biden: ‘Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie pentru a fi preşedinte’

Ordinul Cavalerilor de Malta este un cvasi-stat, cu paşapoarte şi ambasade proprii, dar nu deţine un teritoriu, cu excepţia a două clădiri din Roma, care alcătuiesc sediul său general. Ordinul este independent de Vatican, însă liderul său depune un jurământ de loialitate în faţa papei.

Potrivit reprezentanţilor ordinului, Marco Luzzago este înrudit cu fostul papă Paul al VI-lea. Luzzago a fost ales de Consiliul Complet de Stat, la a cărui întrunire au participat 44 de cavaleri de Malta.

Tags: MaltaMarco LuzzagoOrdinul Suveran Militar de MaltaPaul al VI-lea
Categorii: Diaspora