Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Publicat:

Marea Britanie a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva sectorului minier al Rusiei ce vizează importurile de aluminiu, diamante, cupru şi nichel, în încercarea de a restrânge capacitatea Moscovei de a finanţa războiul pe care l-a declanşat în Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

“După cum arată sancţiunile anunţate astăzi, G7 rămâne unit în faţa ameninţării din partea Rusiei şi ferm în sprijinul său pentru Ucraina”, a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak, în marja summitului G7, care începe vineri la Hiroshima (în vestul Japoniei).


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

Rusia a exportat diamante în valoare estimată de 4-5 miliarde de dolari în 2021.

Şefii de stat şi de guvern din G7 urmează să discute o serie de noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv măsurile SUA de a adăuga pe lista neagră 70 de entităţi ruseşti şi străine.

Liderii celor mai puternice şapte economii ale lumii, reuniţi la Hiroshima până duminică, ar urma, de asemenea, să se concentreze asupra întăririi sancţiunile existente şi să lupte împotriva eludării acestora, să restricţioneze accesul Moscovei la sistemul financiar internaţional şi să se angajeze să îngheţe activele ruseşti până la “la sfârşitul războiului din Ucraina”.

Citeşte şi: De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat – Black News

Joi, un oficial al Uniunii Europene a indicat că liderii G7 vor discuta despre sancţiuni în sectorul diamantelor:”Credem că exporturile ruseşti în acest sector ar trebui limitate”.

Emiratele Arabe Unite, India şi Belgia se numără printre principalii importatori de diamante. Statele Unite sunt, de asemenea, o piaţă importantă pentru produsele finite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.