Marea Britanie a furnizat Ucrainei detectoare de metale și kituri de dezarmosare a bombelor

Publicat:

Marea Britanie a furnizat Ucrainei peste 1.000 de detectoare de metale și 100 de kituri de dezarmosare a bombelor, informează mediafax.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei echipamentul necesar pentru a curăța câmpurile minate și pentru a „securiza” teritoriul și clădirile recuperate de la ruși.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a declarat că peste 1.000 de detectoare de metale VALLON și 100 de kituri de dezamorsare a bombelor au fost trimise în Ucraina în ultimele săptămâni, potrivit Sky News.

El a adăugat că Marea Britanie a mai donat un „pachet semnificativ” de sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv 1.000 de rachete antiaeriene și 125 de tunuri antiaeriene.

„Utilizarea de către Rusia a minelor terestre și țintirea infrastructurii civile subliniază cruzimea șocantă a invaziei lui Putin. Acest ultim pachet de sprijin din partea Regatului Unit va ajuta Ucraina să curețe în siguranță terenurile și clădirile pe măsură ce își revendică teritoriul de drept”, a explicat ministrul britanic.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Detectoarele de metale VALLON pot ajuta trupele ucrainene să curețe câmpurile minate și să realizeze rute sigure pe drumuri și poteci. De asemenea, pot fi folosite în spații înguste, inclusiv în case, pentru a descoperi minele montate de ruși.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se abține să facă o...

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.