Marea Britanie a relaxat prevederile privind sacrificarea curcanilor de Crăciun

Publicat:

Producătorii de carne de pasăre din Marea Britanie vor putea să sacrifice curcanii de Crăciun mai devreme în acest an, să îi congeleze şi ulterior să îi decongeleze, dar cu toate acestea să îi vândă drept carne proaspătă, a anunţat vineri Ministerul britanic al Agriculturii, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o gravă epidemie de gripă aviară, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Retailerii şi furnizorii au cerut Guvernului de la Londra să adopte o astfel de măsură, deoarece sunt interesaţi să poată sacrifica mai rapid curcanii de Crăciun şi să evite o nouă răspândire a virusului gripei aviare în sectorul cărnii de pasăre.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

În prezent, Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie, cu 200 de cazuri confirmate în ultimele 12 luni, ceea ce a condus la eutanasierea a milioane de păsări.

“Graţie acestei măsuri, fermierii care cresc curcani, gâşte sau raţe pentru carne vor avea opţiunea de a îşi sacrifica efectivele mai repede şi a le congela, pentru ca ulterior să le decongeleze şi să le vândă consumatorilor în perioada cuprinsă între 28 noiembrie şi 31 decembrie 2022”, a informat Ministerul britanic al Agriculturii într-un comunicat de presă.

Anual, Marea Britanie creşte peste 11 milioane de curcani, dintre care aproximativ două treimi sunt consumaţi în perioada Crăciunului.

În plus, fermierii vor primi despăgubiri de la începutul campaniei de sacrificare, în loc de la final, a adăugat Ministerul britanic al Agriculturii.

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI), în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase, precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă, trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldoveanul suspectat de omorul unei fetițe a fost extrădat în Germania

Moldoveanul suspectat de omorul unei fetițe a fost extrădat în Germania Moldoveanul reținut acum o lună în Cehia, fiind suspectat de omorul unei fetițe de...

Moldovenii din străinătate vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare

Moldovenii din străinătate vor avea la dispoziţie mai multe secţii de votare La apropiatele scrutine electorale vor fi deschise în străinătate mai maulte secții de...

”Prima Casă” ar putea fi disponibilă şi pentru liber profesioniști sau cetățeni din diaspora

”Prima Casă” ar putea fi disponibilă şi pentru liber profesioniști sau cetățeni din diaspora Categoriile de persoane care sunt eligibile pentru a aplica la Programul...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.