X

Marea Britanie : Accident în faţa unei moschei din Birmingham, poliţia efectuează o anchetă pentru un eventual motiv terorist

Poliţia britanică a informat vineri seară că efectuează o anchetă pentru a stabili eventuala natură teroristă a unui accident petrecut în faţa unei moschei din Birmingham, unde doi bărbaţi au fost loviţi de o maşină, relatează AFP, conform agerpres.

“În acest stadiu, nu am reţinut sau exclus posibilitatea ca incidentul să aibă o legătură cu terorismul şi dar suntem deschişi oricărei situaţii”, a declarat inspectorul Greg Evans, de la poliţia comitatului West Midlands, într-un comunicat.

Citește și : Benjamin Netanyahu salută relaţia specială româno-israeliană

Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc vineri în jurul orelor 14.15 (13.15 GMT).

Doi tineri în vârstă de circa 20 de ani au fost loviţi în faţa unei moschei din centrul oraşului Birmingham de o maşină care a demarat apoi în mare viteză.

Unul dintre ei a fost rănit uşor, iar celălalt a suferit contuzii la cap.

“Poliţia încearcă să îl găsească pe şoferul maşinii care a fost descrisă având o culoare gri metalizat”, potrivit aceleiaşi surse.

Forţele de ordine au cerut sprijinul oricărei persoane care deţine informaţii sau înregistrări video.

Marea Britanie a fost, în 2017, ţinta mai multor atentate revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și : Angela Merkel a fost primită la Casa Albă de Donald Trump cu un sărut pe fiecare obraz

În cursul nopţii de 18 spre 19 iunie, la Londra, o maşină a intrat într-o mulţime de credincioşi care ieşeau dintr-o moschee lângă Finsbury Park, făcând un mort. Autorul atacului ar fi acţionat din ură faţă de musulmani, mai scrie AFP.

Tags: BirminghamFinsbury Parklondramoscheistat islamicterorism
Categorii: Diaspora