Marea Britanie, acuzată că încearcă să deporteze în Rwanda tineri neînsoţiţi de 16 ani

Publicat:

Ministerul de Interne din Marea Britanie a fost acuzat că a încercat să deporteze în Rwanda tineri neînsoţiţi de 16 ani, în primul val de solicitanţi de azil care urmează să fie trimişi în Africa de Est la sfârşitul acestei luni, informează mediafax.

Organizaţiile neguvernamentale au identificat ceea ce descriu ca fiind un „model îngrijorător”: copii clasificaţi ca adulţi de către evaluările de vârstă ale Ministerului de Interne, ceea ce ridică temeri că aceştia s-ar putea număra printre cei care vor fi deportaţi la 6.500 de kilometri, în Rwanda, scrie The Guardian.


Citește și : Incendiu puternic de vegetaţie la periferia Atenei. Autorităţile au început evacuările în unele zone

O persoană care a declarat că are mai puţin de 18 ani a fost plasată în detenţie în aşteptarea unei posibile deportări în Rwanda şi a fost eliberată abia la sfârşitul lunii mai, în urma intervenţiei avocaţilor.

Alţi doi dintre cei 70 de solicitanţi de azil identificaţi de o organizaţie caritabilă ca fiind avertizaţi de expulzarea iminentă şi aflaţi în prezent în centrele de detenţie pentru imigranţi spun că au 16 ani, dar vârsta lor este contestată de Ministerul de Interne.

„Avem două contestaţii legate de vârstă, dar Ministerul de Interne a emis în continuare notificări de îndepărtare”, a declarat Clare Moseley, fondatoarea Care4Calais, care îi sprijină pe cei 70 şi care a precizat că au fost lansate contestaţii juridice pentru a contribui la protejarea copiilor.

Daniel Sohege, directorul organizaţiei caritabile Love146 UK, a declarat: „Vedem copii de numai 14 ani care sunt evaluaţi în mod incorect ca având vârsta de 23 de ani”.

Citește și : Patru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în Ucraina

Săptămâna trecută, ministrul de interne Priti Patel a anunţat că primul zbor de deportare în Rwanda va pleca pe 14 iunie, deşi avocaţii cred că este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple din cauza contestaţiilor legale împotriva acestei măsuri controversate.

Unii cred că data de 14 iunie a fost aleasă pur şi simplu pentru că vine cu mai puţin de o săptămână înainte ca Boris Johnson să sosească în capitala Rwandei, Kigali, pentru reuniunea şefilor de guvern din Commonwealth, unde speră să evidenţieze succesul planului său de deportare în Rwanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.