Marea Britanie va adopta un ton INFLEXIBIL în discuţiile cu Rusia

Publicat:

Marea Britanie va adopta un ton “inflexibil” la întâlnirea dintre ministrul de externe Boris Johnson, şi omologul rus al acestuia, Serghei Lavrov, vineri, la Moscova, a anunţat prim-ministrul britanic Theresa May, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Suntem conştienţi de acţiunile întreprinse de Rusia, anexarea ilegală a Crimeii, activitatea sa continuă în Ucraina, de asemenea acţiunea pe care o desfăşoară în legătura cu dezinformarea în alte părţi”, a afirmat ea, într-un interviu acordat Sky News la o bază aeriană din Cipru.


Citeşte şi: O bombă artizanală A EXPLODAT în faţa unui tribunal din Atena

Johnson “va vorbi pe un ton inflexibil cu ruşii despre preocupările pe care le avem în legătură cu activitatea lor”, a insistat Theresa May.

Ministrul de externe britanic Boris Johnson este aşteptat, vineri, la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov pentru a încerca să reia dialogul după ani de tensiuni, aminteşte France Presse.

La rândul său, Theresa May a sosit, vineri, în Cipru pentru a vizita forţele britanice în insulă, care găzduieşte o bază militară folosită ca post de lansare a atacurilor împotriva unor ţinte ale Statului Islamic, notează Reuters.

Citeşte şi: Separatiştii catalani dispun de o majoritate absolută de 70 de mandate (după numărarea a peste jumătate din voturi)

Marea Britanie are aproximativ 3.100 de militari staţionaţi la două baze în Cipru. Ea a păstrat suveranitatea asupra a 3% din teritoriul insulei, după acordarea independenţei fostei colonii în 1960.

Baza RAF Akrotiri găzduieşte o forţă expediţionară ce sprijină operaţiunea SHADER, numele de cod britanic pentru atacuri asupra ţintelor Statului Islamic în Irak.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.