X

Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor

Miniștrii britanici vor fi avertizaţi cu privire la lansarea în masă a vaccinărilor COVID-19 la copiii cu vârsta sub 18 ani în UK, până când oamenii de știință nu vor obține mai multe date despre riscuri, transmite The Telegraph marți, potrivit Reuters.

Se consideră că experții din Comitetul mixt al țării pentru vaccinare și imunizare (JCVI) pregătesc o declarație interimară care va fi făcută publică până la sfârșitul acestei săptămâni, se arată în declaraţia reuniunii de marți.

“Oamenii de știință doresc să vadă mai multe date din SUA și din alte părți înainte de a lua o poziție fermă în orice sens. Nimeni nu va lua o decizie finală în acest moment. JCVI va dori să evalueze beneficiile împotriva riscurilor înainte de a vaccina copiii și vrea mai multe date “, a declarat ziarului o sursă guvernamentală.

JCVI și Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie nu au răspuns imediat la o solicitare Reuters pentru comentarii suplimentare.

Raportul a adăugat, de asemenea, că membrii comitetului s-au înțeles şi au exprimat îngrijorări etice cu privire la vaccinarea copiilor, deoarece aceștia rareori suferă de un COVID-19 sever.

La începutul acestei luni, autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor a extins aprobarea vaccinului COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Autoritatea de reglementare a spus că acum este rândul JCVI să decidă dacă va merge mai departe și va inocula această grupă de vârstă ca parte a planului de lansare a vaccinării din Marea Britanie.

Tags: Comitetul mixt al țării pentru vaccinare și imunizare (JCVI)copiicovid-19marea britanievaccin
Categorii: Diaspora