X

Marea Britanie: BBC a deschis perioada de înscriere a cântecelor pentru concursul Eurovision 2019

Căutarea cântecului care să reprezinte Marea Britanie la viitoarea ediţie a Eurovision a început, organismul însărcinat cu selecţia primind deja melodii trimise de public, relatează miercuri agenţia britanică de ştiri Press Association, potrivit agerpres.

În acelaşi proces ca şi anul trecut, reprezentanţi ai Fan Clubului Eurovision Marea Britanie vor întocmi o listă scurtă cu cântecele trimise de public, precum şi cu melodiile înscrise de compozitori profesionişti. Data până la care pot fi trimise cântecele este 26 octombrie.

Citește și : Acordul ruso-turc produce primele efecte: Mii de sirieni se întorc în provincia Idlib

Lista scurtă finală va fi prezentată publicului, care va avea şansa să voteze cântecul favorit în programul “Eurovision: You Decide” al BBC Two.

Organizaţia va beneficia de sprijinul noului consultant muzical al BBC, compozitorul Greig Watts.

Watts a preluat rolul de la Hugh Goldsmith, care s-a retras pentru a se concentra asupra angajamentelor sale faţă de compania sa de înregistrări.

“Concursul Eurovision devine mai mare şi mai bun în fiecare an şi sunt sigur că Israelul va organiza o altă ediţie uimitoare”, a declarat Watts.

“Sunt foarte fericit să mă implic în acest an în slujba Marii Britanii. Este cu adevărat un vis devenit realitate şi abia aştept să lucrez cu echipa şi să alegem cel mai puternic cântec pentru Marea Britanie, aşa cum facem şi pe scena muzicală. Nu există o formulă garantată câştigătoare pentru Eurovision, în condiţiile în care în fiecare an câştigă ceva diferit”. Caut cântece melodice cu impact atât la public, cât şi la televiziune. Cântece care te lovesc imediat şi îţi rămân în minte”, a mai spus el.

Marea finală a celei de a 64-a ediţii a competiţiei muzicale va fi organizată la Tel Aviv pe 18 mai anul viitor, după ce cântăreaţa Netta a câştigat concursul Eurovision din Portugalia din acest an cu cântecul “Toy”.

Citește și : Bulgaria susţine Ungaria în divergenţele cu Uniunea Europeană

Cântecul din 2018 al Marii Britanii interpretat de SuRie a ieşit în finală al treilea de la coada clasamentului, în ciuda faptului că cântăreaţa s-a confruntat în timpul concursului cu urcarea pe scenă a unui fan.

Regizorii Ken Loach şi Mike Leigh şi muzicienii Roger Waters şi Brian Eno sunt printre figurile proeminente care au anunţat că sprijină un apel al artiştilor palestinieni de a boicota concursul din Israel, notează Press Association.

Tags: EurovisionGreig Wattsmarea britaniemelodii
Categorii: Diaspora