Marea Britanie: Brexitul, în dezbatere la conferinţa anuală a Partidului Laburist

Publicat:

Principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, Partidul Laburist, îşi deschide conferinţa anuală duminică, cu diviziuni asupra Brexitului la fel de largi ca cele în rândul conservatorilor prim-ministrului Theresa May, relatează dpa, potrivit agerpres.

Aproximativ 13.000 laburişti dintre cei 500.000 de membri ai partidului urmează să ia parte la evenimentul de patru zile în oraşul Liverpool (nord-vest).


Citește și : Rouhani: Statele Unite vor să provoace insecuritate în Iran

Se aşteaptă ca această conferinţa să fie dominată de o dezbatere intensă asupra modului sau chiar dacă Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană şi care ar trebui să fie politicile partidului în legătură cu Brexitul.

Ea are loc în timp ce negocierile purtate de Theresa May asupra Brexitului par din nou să intre în colaps şi de asemenea pe fondul temerilor crescânde că Marea Britanie ar putea părăsi UE în martie fără un acord de retragere.

Duminică este programat un marş ca parte a campaniei People’s Vote (Votul poporului) la care se vor alătura activişti de stânga, chemând la un vot asupra rezultatului final al negocierilor privind Brexitul – de fapt, un al doilea referendum asupra acordului de ieşire din UE.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a exclus ca formaţiunea sa să sprijine un alt referendum asupra Brexitului prin intermediul campaniei People’s Vote.

În schimb, Corbyn speră să forţeze declanşarea de alegeri, opunându-se propunerilor lui May privind Brexitul în parlament şi câştigând voturi cu ajutorul rebelilor conservatori.

Citește și : Iranul a convocat trei diplomaţi europeni după atacul din timpul unei defilări militare la Ahvaz

Laburiştii speră că strategia ar putea conduce la pierderea unui vot de încredere de către May în parlament, dărâmându-i guvernul şi forţând alegeri anticipate.

Dar membrii pro-UE ai laburiştilor încă mai doresc ca la conferinţă să se voteze o moţiune în sprijinul campaniei People’s Vote.

Proteste de mică amploare sunt de asemenea de aşteptat din partea grupurilor evreieşti care îl acuză pe Corbyn de antisemitism sau de complicitate permiţând altor membri laburişti să facă declaraţii pro-palestiniene şi anti-israeliene pe care mulţi evrei le consideră antisemite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Halterofilul Marin Robu cere dreptate, după ce a fost lipsit de medalie la JO: „A fost evidentă încălcarea adversarului, dar juriul a decis...

VIDEO/ Halterofilul Marin Robu cere dreptate, după ce a fost lipsit de medalie la JO: „A fost evidentă încălcarea adversarului, dar juriul a decis...

A fost atât de aproape: Un american a dat cu piciorul medaliei de aur la săritura în înălţime

A fost atât de aproape: Un american a dat cu piciorul medaliei de aur la săritura în înălţime Statele Unite, aflate într-o luptă acerbă cu...

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024, va avea loc astăzi, duminică, de la ora 22.00

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024, va avea loc astăzi, duminică, de la ora 22.00 Jocurile Olimpice de la Paris se apropie de final....

ULTIMA ORĂ/ Luptătorul Maxim Saculțan a fost învins de vicecampionul mondial de anul trecut, Sebastian Rivera din Puerto Rico

ULTIMA ORĂ/ Luptătorul Maxim Saculțan a fost învins de vicecampionul mondial de anul trecut, Sebastian Rivera din Puerto Rico Luptătorul nostru a fost la o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.