Marea Britanie: Camera comunelor va dezbate la 12 iunie o serie de amendamente propuse de lorzi la legea Brexit

Publicat:

Legislaţia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va întoarce pentru dezbatere în Camera comunelor la 12 iunie, pentru ca deputaţii britanici să discute o serie de amendamente propuse care ar putea avea impact asupra Brexitului, relatează luni agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Camera Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic, a solicitat 15 modificări în proiectul de lege propus iniţial de guvern, inclusiv unele referitoare la aspecte cheie ale Brexit, cum ar fi dacă Londra să rămână sau nu în piaţa unică şi uniunea vamală a UE.


Citește și : Somalia: Cel puţin 49 de persoane au murit în urma trecerii ciclonului tropical Sagar

Purtătorul de cuvânt al premierului conservator Theresa May a indicat luni că, la dezbaterea de marţea viitoare, care va fi urmată de vot, executivul va încerca să anuleze unele din aceste amendamente.

“Sunt amendamente adoptate de Camera Lorzilor care sunt inacceptabile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt guvernamental.

Dar, întrucât nu dispune de o majoritate absolută în Camera comunelor, pe premier îl aşteaptă marţea viitoare un vot dificil, notează Press Association.

Citește și : Marea Britanie este gata să iasă din UE fără un acord cu Bruxelles-ul

Între schimbările cerute de lorzi se numără necesitatea ca Londra să negocieze un aranjament de viitoare uniune vamală şi ca parlamentul să joace un rol “însemnat” după finalizarea negocierilor de ieşire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.