Marea Britanie cere mai mult sprijin din partea OIAC în ancheta sa privind otrăvirea cu noviciok

Publicat:

Regatul Unit i-a cerut Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) să-şi sporească asistenţa în ancheta privind moartea unei britanice care ar fi fost expusă agentului neurotoxic noviciok, a anunţat marţi organizaţia, al cărei sediu se află la Haga, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a primit o cerere din partea Regatului Unit luni în vederea extinderii asistenţei sale tehnice”, a declarat OIAC într-un comunicat. ”Răspunzând cererii, OIAC va trimite o echipă de asistenţă tehnică pentru a supraveghea şi a colecta eşantioane suplimentare”, a adăugat organizaţia.


Citește și : SUA și Turcia încearcă să-și rezolve divergențele diplomatice

OIAC a trimis la faţa locului o echipă în iulie, la cererea Londrei, ”pentru a determina în mod independent natura” substanţei care a cauzat moartea unei persoane la Amesbury, în sudul Angliei.

Dawn Sturgess (44 de ani), mamă a trei copii, a murit pe 8 iulie după ce a fost expusă unei otrăvi conţinute într-un flacon de parfum găsit de prietenul său Charlie Rowley.

Cuplul a fost spitalizat pe 30 iunie într-o stare gravă la spitalul din Salisbury. Rowley a supravieţuit în cele din urmă otrăvirii, după trei săptămâni de îngrijiri medicale.

Citește și : Circulația a fost reluată pe autostrada din Bologna. Autoritățile au început ancheta

Poliţia britanică a confirmat între timp expunerea lor la noviciok, un agent neurotoxic pus la punct de către fosta URSS la sfârşitul Războiului Rece.

Regatul Unit a făcut o legătură între moartea lui Dawn Sturgess şi otrăvirea, la începutul lui martie, la Salisbury, cu noviciok a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia. Otrăvirea celor doi a fost atribuită de către Londra Moscovei, care neagă orice implicare a sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.