Marea Britanie cere sancţiuni împotriva Siriei după raportul ONU privind folosirea de arme chimice

Publicat:

Marea Britanie a declarat vineri că membrii Consiliului de Securitate al ONU trebuie să impună sancţiuni Siriei după publicarea unui raport al ONU care acuză regimul sirian de atacul cu gaz sarin asupra localităţii Khan Shaykhun, relatează sâmbătă AFP. 

În atacul survenit la 4 aprilie asupra acestui oraş din provincia Idleb (nord-vest) au murit 83 de persoane, conform ONU. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) oferă un bilanţ de 87 de morţi, dintre care peste 30 de copii.


Joi, un raport al unor experţi ai ONU şi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a concluzionat că regimul Al-Assad este vinovat de acest atac, care a determinat SUA să lanseze un atac fără precedent împotriva unei baze aeriene în Siria.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au acuzat forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad că sunt responsabile de acest atac, însă Damascul neagă orice implicare.

“Un răspuns internaţional ferm este esenţial acum pentru a trage la răspundere persoanele responsabile de atacul de la Khan Shaykhun”, a declarat pentru presă ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft.

“Este de datoria Consiliului de Securitate al ONU să acţioneze în baza acestor concluzii şi să facă dreptate”, a adăugat el, precizând că Londra se află în discuţii cu Washingtonul privind un proiect de rezoluţie care să sancţioneze Siria.

Regimul sirian a fost acuzat deja de experţi ai ONU că a comis mai multe atacuri cu arme chimice în Siria, în special prin răspândirea de clor asupra a trei localităţi din nordul Siriei în 2014 şi 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.