Marea Britanie: Este exclus ca vreo neurotoxină păstrată la laboratorul britanic să aibă legătură cu cazul Skripal (Şeful Porton Down)

Publicat:

Gary Aitkenhead, şeful laboratorului de cercetări militare Porton Down, afirmă că „este exclus” ca vreo neurotoxină păstrată la laboratorul britanic să aibă legătură cu otrăvirea fostului spion rus şi a fiicei sale, scrie BBC.

El consideră „frustrante” sugestiile Rusiei că proximitatea laboratorului faţă de incidentul din Salisbury este suspectă, conform news.ro .


Aitkenhead a adăugat că laboratorul are securitate şi controale la „cele mai înalte niveluri”.

Citește și : Republica Moldova : Observatori din partea UE vor monitoriza Marea Adunare Centenară de la Chişinău

Fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica sa rămân în stare critică la spital.

Serviciul Public de Sănătate din Anglia a reînnoit recomandările şi a spus că cei care au fost în barul Mill sau în restaurantul Zizzi din Salisbury şi au purtat haine care pot fi curăţate doar chimic, trebuie să trimită hainele la instituţie şi vor fi compensaţi pentru ele.

Între timp, cei 23 de diplomaţi britanici expulzaţi de Rusia au ajuns la RAF Brize Norton, baza aeriană a armatei britanice în apropiere de Londra.

Mişcarea vine după ce liderii UE au promis noi măsuri coordonate împotriva Rusiei ca răspuns la atac, susţinând un avertisment al prim-ministrului britanic Theresa May, care a spus că otrăvirea reprezintă o ameninţare la adresa valorilor europene.

Uniunea Europeană şi-a rechemat ambasadorul din Rusia, germanul Markus Ederer, pentru „consultări” după ce a spus joi că „este foarte probabil” ca Rusia să fie în spatele atacului.

Citește și : Franța : Trei persoane au murit si alte „16 au fost rănite” într-un act „al terorismului islamist” (Emmanuel Macron)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.