X

Marea Britanie face un minister pentru prevenirea sinuciderilor

Premierul britanic Theresa May a numit un ministru însărcinat cu prevenirea sinuciderii, în cadrul unui efort naţional vizând o reducere a numărului persoanelor care-şi pun capăt zilelor, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Theresa May a numit-o pe Jackie Doyle-Price în acest post nou-creat, în contextul în care reprezentanţi din 50 de ţări participau miercuri, la Londra, la un summit pe tema sănătăţii mentale.

Citește și: Severin Krasimov, criminalul care a ucis-o pe jurnalista bulgară la Ruse

Ea a promis de asemnea săaloce suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociaţiei de caritate Samaritans să continue să ofere gratis consiliere telefonică.

Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Vezi și: Explozie la o rafinărie din Bosnia! Opt oameni sunt internați în spital – VIDEO

Campaign Against Living Miserably (CALM) – al cărei obiectiv este prevenirea sinuciderii în rândul bărbaţilor – a salutat această numire drept ”revoluţionară”.

Această iniţiativă contribuie la ”aducerea în atenţie a sinuciderii şi a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei şi continuarea consolidării susţinerii tuturor celor afectaţi în Regatul Unit”, a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning.

Tags: Jackie Doyle-Pricemarea britanieministersinucideriTheresa May
Categorii: Diaspora