X

Marea Britanie gestionează riscurile legate de Huawei şi nu are dovezi de spionaj (șeful securității cibernetice)

Marea Britanie este capabilă să gestioneze riscurile legate de securitate ale folosirii echipamentelor de telecomunicaţii Huawei şi nu a văzut nicio dovadă că gigantul chinez ar derula activităţi ostile, a declarat miercuri un oficial britanic, care contrazice acuzaţiile SUA privind spionajul pe care l-ar desfăşura statul chinez prin intermediul companiei Huawei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ciaran Martin, directorul Centrului Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie, a spus că Londra nu şi-a stabilit încă politica de securitate pentru reţelele 5G, dar că echipamentele Huawei sunt supuse unei monitorizări detaliate şi unor controale guvernamentale stricte acolo unde sunt folosite.

Citește și : Brexit: Theresa May, la Bruxelles pentru noi discutii cu o Uniune Europeană inflexibilă

“Regimul nostru este fără îndoială cel mai dur şi cel mai riguros regim de monitorizare din lume pentru Huawei”, a spus Martin la o conferinţă privind securitatea la Bruxelles. NCSC face parte din agenţia britanică de informaţii GCHQ.

Întrebat ulterior dacă Washingtonul a prezentat Londrei vreo dovadă pentru a-şi susţine acuzaţiile, el le-a spus jurnaliştilor: “Aş fi obligat să raportez dacă ar exista dovezi de rea-voinţă din partea Huawei. Încă nu am fost nevoiţi să facem asta”.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este supusă unei monitorizări atente din partea Occidentului în legătură cu relaţia sa cu guvernul chinez şi acuzaţiile că intermediază acţiuni din partea statului chinez, SUA făcând apel la aliaţii lor să nu folosească tehnologia oferită de această companie.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

Însă nu au fost oferite dovezi publice, iar Huawei a negat în mod repetat acuzaţiile, spunând că aceste afirmaţii au determinat mai multe state occidentale să restricţioneze accesul companiei la pieţele lor.

Tags: bruxellesHuaweilondramarea britanieNCSCsecuritate
Categorii: Diaspora