X

Marea Britanie încearcă să oprească recrutarea piloţilor militari de către armata chineză

Ministerul Apărării din Marea Britanie a atras atenţia asupra unor programe de recrutare care caută foşti piloţi militari britanici pentru a antrena armata chineză, relatează DPA, potrivit agerpres.

Conform unei investigaţii BBC, aproape 30 de foşti piloţi ar fi instruit Armata de Eliberare a Poporului din China.

Citeşte şi: Iranienii îşi fac abonamente la Starlink pentru a scăpa de restricţiile la internet – Black News

Piloţii ar fi servit în diverse departamente ale armatei britanice, nu doar în Forţele Aeriene Regale. Ministerul Apărării britanic a transmis o alertă de securitate naţională, atenţionându-i pe piloţi să nu participe la astfel de programe.

Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat că încearcă să oprească recrutarea atât a foştilor, cât şi a actualilor piloţi.

Citeşte şi: Israelul CRITICĂ decizia Australiei de a nu mai recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a sa; Autoritatea Palestiniană o salută – Black News

“Luăm măsuri ferme pentru a opri schemele de recrutare ale Chinei care încearcă să coopteze actuali şi foşti piloţi din Forţele Armate britanice pentru a antrena personalul Armatei de Eliberare a Poporului în Republica Populară Chineză”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

“Toţi foştii şi actualii angajaţi (din armată – n.r.) se supun deja Legii privind secretele oficiale, iar în prezent revizuim folosirea contractelor de confidenţialitate şi a acordurilor de nedivulgare în Ministerul Apărării, în timp ce noua Lege a securităţii naţionale va crea instrumente suplimentare pentru a contracara provocările de securitate contemporane, inclusiv aceasta”, a mai declarat purtătorul de cuvânt. 

Tags: Armata de Eliberare a Poporului din ChinaChinamarea britaniepiloti militari
Categorii: Externe