Marea Britanie înregistrează o creştere abruptă a şomajului

Publicat:

Rata şomajului în Marea Britanie s-a majorat pentru prima dată începând din 2020, iar creşterea numărului locurilor de muncă vacante a încetinit, arată datele publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite Reuters, potrivit agerpres.

În condiţiile în care rata inflaţiei afectează redresarea economiei în urma pandemiei, rata şomajului a urcat la 3,8% în perioada februarie – aprilie 2022, de la 3,7% în precedentele trei luni. Este prima creştere începând din trimestrul patru din 2020. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca rata şomajului să scadă la 3,6%.


Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

“Am putea fi aproape de o răscruce a pieţei muncii, din cauza incertitudinilor care îi afectează pe angajatori”, a apreciat Jack Kennedy, economist la site-ul de recrutare Indeed.

Deşi creşterea numărului locurilor de muncă vacante a încetinit, ele se situează tot la un nivel ridicat record, iar scăderea ratei inactivităţii încă este peste nivelul de dinaintea pandemiei, a adăugat Kennedy.

Banca Angliei ar urma să majoreze din nou joi rata dobânzii, pentru a contracara majorarea inflaţiei şi a stimula economia.

În perioada februarie – aprilie 2022 au fost angajate 177.000 persoane, în timp ce analiştii se aşteptau la 105.000, iar numărul şomerilor a scăzut cu 47.000.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Conform ONS, în perioada februarie – aprilie 2022 salariul regulat, excluzând bonusurile, a urcat cu 4,2%, în pofida estimărilor privind o încetinire a creşterii. Dar câştigurile totale, incluzând bonusurile, au încetinit la 6,8%, de la 7%.

Mulţi angajatori au apelat la plăţi unice pentru a atrage şi menţine angajaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.