X

Marea Britanie își accelerează planurile de protecție a Londrei în fața inundațiilor provocate de încălzire

Marea Britanie își accelerează planurile de protecție a Londrei față de inundațiile cauzate de încălzirea climei și de creșterea nivelului mării. Planurile au fost devansate cu 15 ani și trebuie să fie finalizate până în 2050 , informează mediafax.

Londra, care se află pe malul râului Tamisa, la aproximativ 80 kde kilometri de mare, este în prezent protejată de o barieră mobilă. Aceasta are o lățime de sute de metri și este ridicată de câteva ori pe an.

Citește și : Paolo Gentiloni nu vede riscul unei crize imobiliare sau a datoriilor în UE

Miercuri, guvernul britanic a anunțat că a modificat programul de adaptare la schimbările climatice, devansând obiectivul de ridicare a digurilor de apărare în oraș până în 2050. Documentul redactat în 2012 avansa drept termen de finalizare anul 2065.

„Nivelul mării crește într-un ritm accelerat în tot estuarul Tamisei și, prin urmare, este esențial să acționăm acum pentru a răspunde schimbărilor climatice”, a declarat Julie Foley, un oficial din cadrul Agenției de Mediu, potrivit Reuters.

Modificarea strategiei s-a bazat pe modele îmbunătățite de schimbare climatică care au arătat „riscul sporit de inundații din cauza încălzirii climei și a creșterii nivelului mării”.

Citește și : Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă

Creșterea nivelului mării, cauzată în parte de topirea ghețarilor și de temperaturile record ale oceanelor, reprezintă o amenințare globală. Cele mai amenințate sunt insulele și orașele de coastă.

Tags: inundatiilondramarea britanieTamisa
Categorii: Diaspora