Marea Britanie îşi va retrage până la sfârşitul acestei săptămâni ultimii militari din Afganistan

Publicat:

Marea Britanie îşi va retrage până la sfârşitul acestei săptămâni ultimii militari din Afganistan, afirmă surse politice de la Londra citate de cotidianul The Guardian, informează mediafax.

“Ultimii militari ai contingentului din Afganistan vor fi retraşi în următoarele câteva zile”, a declarat un oficial britanic. Alţi doi oficiali au afirmat că retragerea militarilor britanici se va încheia duminică.


Citește și : Cehia introduce teste PCR la intrarea în țară pentru persoanele nevaccinate

Marea Britanie a avut în total un contingent de 750 de militari în Afganistan, în cadrul misiunii Alianţei Nord-Atlantice.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, vineri, că nu există niciun plan de retragere totală a militarilor din Afganistan în următoarele zile. Administraţia Joseph Biden a anunţat că va retrage trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie 2021. Un oficial din cadrul Pentagonului a anunţat vineri că Baza aeriană Bagram, situată în apropiere de Kabul, a fost deja evacuată. Aliaţii SUA, inclusiv cei din cadrul NATO, retrag trupele în coordonare cu armata americană.

Citește și : Consiliul UE va organiza un summit dedicat relațiilor cu China și cu țările balcanice

În contextul retragerii trupelor occidentale, în ultimele luni s-au intensificat atacurile teroriste în Afganistan, comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat recent că organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu)

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu) Cercetările recente sugerează că radiația provenită de la o supernovă ar fi putut afecta evoluția vieții...

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută Un caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Missouri, SUA, fiind primul...

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025 Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a anunţat numele celor 12 stadioane...

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii Țânțarii detectează pielea expusă la oameni folosind senzori în infraroșu din antene, conform unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.