X

Marea Britanie le recomandă cetăţenilor săi să nu călătorească în Irak şi Iran

Marea Britanie le-a recomandat sâmbătă cetăţenilor săi să evite să se deplaseze în Irak şi i-a îndemnat să nu efectueze nicio vizită care nu este absolut necesară în Iran, în urma asasinării generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, relatează AFP, scrie agerpres.

“După moartea lui Qassem Soleimani şi intensificarea tensiunilor în regiune, am decis să actualizăm recomandările noastre pentru cei care vor să călătorească în Irak şi Iran”, a transmis Ministerul de Externe de la Londra într-un comunicat.

Citește și : Afganistanul se teme de violenţe în regiune după uciderea generalului iranian Soleimani

“Prioritatea oricărui guvern este de a asigura securitatea britanicilor. Date fiind tensiunile sporite din regiune, Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe oameni să nu se deplaseze în Irak, cu excepţia regiunii Kurdistanului irakian, şi să analizeze cu atenţie dacă este absolut necesar să se deplaseze în Iran”, a precizat şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, citat în comunicat.

Foreign Office le cere britanicilor din regiune să rămână vigilenţi şi să urmărească atent situaţia în mass-media.

Teheranul a promis “o răzbunare dură în locul potrivit şi la momentul potrivit” pentru a răspunde morţii generalului său în atacul cu dronă de vineri de la Bagdad în care au fost ucise în total 10 persoane – cinci irakieni şi cinci iranieni.

Citește și : Generalul Soleimani va fi înmormântat marţi în oraşul său natal din centrul Iranului

Tags: bagdadIrakIranlondramarea britanieQassem Soleimani
Categorii: DiasporaSinteze