X

Marea Britanie : Mandatul de arestare pe numele lui Julian Assange rămâne activ

Justiţia britanică a respins, marţi, o nouă cerere de ridicare a mandatului de arestare a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de şase ani în ambasada Ecuadorului la Londra, transmit Reuters şi AFP.

Tribunalul din districtul londonez Westminster, care se ocupă de acest dosar, a estimat că menţinerea mandatului de arestare ‘nu contravine interesului public’, aşa cum susţinea apărarea lui Julian Assange în noua solicitare prezentată în instanţă, conform agerpres.

Judecătoarea Emma Arbuthnot a confirmat astfel dreptul autorităţilor britanice de a continua acţiunea în justiţie contra lui Assange.

Citește și : Funcţionarea inadecvată a instrumentelor de măsurare a vitezei – una din cauzele posibile ale accidentului aviatic de la Moscova

Julian Assange (43 de ani) s-a refugiat în iunie 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra pentru a evita extrădarea din Marea Britanie către Suedia. El se teme că autorităţile de la Stockholm l-ar putea preda celor americane, care vor să-l judece pentru publicarea a mii de telegrame diplomatice confidenţiale pe site-ul WikiLeaks.

Printre alţii, scandalul Assange i-a vizat pe foştii preşedinţi francezi François Hollande, Nicolas Sarkozy (2007-2012) şi Jacques Chirac (1995-2007), conform documentelor WikiLeaks publicate de cotidianul Liberation şi site-ul Mediapart.

Julian Assange a criticat, de asemenea, starea de urgenţă decretată în Franţa după atacurile teroriste comise în 13 noiembrie 2015 la Paris şi soldate cu 130 de morţi şi câteva sute de răniţi

Tags: cerereinstanţăJulian AssangelondraWestminsterWikiLeaks
Categorii: Diaspora