Marea Britanie: Numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost a crescut cu 24% în cinci ani

Publicat:

Aproape 600 de persoane fără adăpost au murit în 2017 în Anglia şi Ţara Galilor, ceea ce înseamnă o creştere de 24% în cinci ani, relevă cifrele publicate joi de Institutul naţional de statistică (ONS), informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit institutului, numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost a crescut de la 482 în 2013 la 597 în 2017. Majoritatea victimelor sunt bărbaţi – 84%.


Citește și : Cutremur de 7,3 grade în zona Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus; a fost emisă alertă de tsunami

Statisticile mai arată că peste jumătate dintre aceste decese au survenit ca urmare a consumului de droguri, a unor boli hepatice sau prin sinucidere. În general, o persoană fără adăpost are o speranţă de viaţă de două ori mai mică decât persoanele cu locuinţe stabile, iar a cincea parte din decesele menţionate pentru 2017 s-au înregistrat la Londra (136), a mai constatat ONS.

Aceste cifre, calificate drept “tragedie naţională” de o asociaţie de asistenţă pentru persoanele fără adăpost, au determinat organizarea unei dezbateri de urgenţă în Camera Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic. “Consider că avem datoria morală de a lua măsuri”, a declarat secretarul de stat pentru locuinţe, James Brokenshire, care a anunţat că guvernul va debloca 5 milioane de lire în plus în această iarnă pentru a veni în ajutorul celor fără adăpost.

Guvernul britanic şi-a propus ca obiectiv să reducă la jumătate lipsa de locuinţe pentru persoanele fără adăpost până în 2022 şi să elimine complet această problemă până în 2027, a amintit secretarul de stat.

Citește și : Imigranţii ilegali din SUA, trimiși în Mexic pe perioada examinării dosarului lor

Statisticile ONS au fost publicate a doua zi după moartea unui “homeless” în vârstă de 43 de ani în apropiere de staţia Westminster, lângă Parlament, care a generat emoţie în rândul aleşilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.