X

Marea Britanie numeşte prima femeie la conducerea agenţiei de supraveghere a comunicaţiilor

Marea Britanie a numit-o marţi pe Anne Keast-Butler în postul de director general al Centrului de Comunicaţii al Guvernului (GCHQ), prima femeie care va conduce agenţia de supraveghere a comunicaţiilor, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Anne Keast-Butler deţine în prezent funcţia de director general adjunct al serviciului britanic de contrainformaţii MI5.

Citește și: Secretarul general al ONU face o vizită neanunţată în Somalia

‘Anne Keast-Butler are un palmares impresionant în centrul reţelei naţionale de securitate a Regatului Unit, ajutând la contracararea ameninţărilor reprezentate de terorişti, infractori cibernetici şi puteri străine răuvoitoare’, a declarat ministrul de externe James Cleverley, cel care a făcut numirea.

‘Ea este candidatul ideal pentru a conduce GCHQ, şi Anne îşi va folosi vasta experienţă pentru a ajuta ca publicul britanic să rămână în siguranţă’, a adăugat Cleverley.

Citește și: Eva Kaili îşi reafirmă nevinovăţia în scandalul Qatargate

Potrivit unui comunicat al GCHQ, Anne Keast-Butler îşi va prelua postul în luna mai. Ea îi va locul lui Jeremy Fleming, care şi-a anunţat în ianuarie intenţia de a pleca după şase ani în această funcţie.

Tags: Anne Keast-ButlerGCHQJames CleverleyJeremy Flemingmarea britanie
Categorii: Diaspora