X

Marea Britanie oferă o finanțare de 16 milioane de lire sterline Ucrainei pentru a-și extinde apărarea în domeniul cibernetic

Marea Britanie va oferi o finanțare de 16 milioane de lire sterline pentru a ajuta Ucraina să-și extindă apărarea în domeniul cibernetic, a anunțat premierul britanic Rishi Sunak, potrivit Sky News, informează mediafax.

Suma se adaugă la cele 6,35 milioane de lire sterline promise anul trecut. Alte 9 milioane de lire sterline ar putea veni de la aliații internaționali.

Citește și : Putin proclamă sfârşitul ‘îngrozitorului neocolonialism’ din politica internaţională

Fondurile vor ajuta Ucraina să-și apere infrastructura națională în fața atacurile Rusiei.

„Atacurile îngrozitoare ale Rusiei asupra Ucrainei nu se limitează la invazia lor terestră barbară, ci implică, de asemenea, încercări de a ataca infrastructura lor cibernetică, care furnizează servicii vitale, de la servicii bancare la aprovizionarea cu energie, pentru ucrainenii nevinovați. Această finanțare este esențială pentru a opri aceste atacuri, pentru a întări apărarea cibernetică a Ucrainei și pentru a crește capacitatea țării de a detecta și dezactiva programele malware care o vizează”, a declarat Sunak.

Citește și : ONU: Situaţia umanitară din Sudan este catastrofală

Săptămâna viitoare, Sunak va participa la o conferință în cadrul căreia va cere antreprenorilor britanici să își intensifice investițiile în Ucraina pentru a contribui la reconstruirea economiei ucrianene.

Tags: ciberneticmarea britanieRishi Sunakucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina