X

Marea Britanie : Pachetul suspect de la cladirea Parlamentului conţinea o pudră albă inofensivă

Poliţia britanică a ajuns la concluzia că pachetul suspect a cărui prezenţă a cauzat marţi evacuarea unei părţi a clădirii ce găzduieşte parlamentul Marii Britanii conţinea o pudră albă inofensivă, a anunţat marţi după-amiază Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic), transmite Reuters.

Poliţia a declarat că ofiţerii antiterorism anchetau incidentul şi că biroul din parlament unde fusese trimis coletul suspect a rămas închis. Restul clădirii este deschisă, conform agerpres.

Website-ul MailOnline, care cita mai mulţi martori, a informat marţi că poliţia investiga prezenţa unui pachet suspect găsit la parlamentul Marii Britanii.

Citește și : Tonga : Ciclonul tropical Gita a provocat pagube importante

”Poliţia anchetează în prezent un incident la clădirea parlamentului”, afirma purtătorul de cuvânt al Camerei Comunelor.

Mai multe surse au confirmat pentru cotidianul The Independent că o parte a clădirii în care se află Camera Comunelor fusese evacuată, dar că ofiţerii de poliţie prezenţi nu tratau acest incident ca pe unul cu risc de securitate ridicat.

Poliţia britanică a sporit măsurile de securitate la sediul parlamentului de la Londra după ce un atac terorist de inspiraţie jihadistă, comis în urmă cu un an, s-a soldat cu moartea a patru persoane pe podul Westminster şi a unui poliţist la intrarea în clădirea unde se află forul legislativ britanic.

Tags: antiterorismCamera Comunelorpachetpudra albateroristWestminster
Categorii: Diaspora