X

Marea Britanie refuză să impună un embargou pe arme Turciei

Guvernul britanic a refuzat să se alăture aliaților săi care vor să suspende exporturile de arme către Turcia din cauza operațiunii militare lansate de aceasta împotriva forțelor kurde din Siria, relatează site-ul publicației The Independent, potrivit mediafax.

Miniștrii de Externe din statele membre UE au fost de acord în unanimitate să “condamne” acțiunile trupelor turce, afirmând că “subminează stabilitatea și securitatea întregii regiuni”, însă Blocul comunitar nu a reușit să convină asupra impunerii unui embargo pe ame asupra Guvernului lui Erdogan.

Citește și: Trump l-a sunat pe Erdogan să-i ceară oprirea INVAZIEI în Siria

Cu toate acestea, mai multe state europene au afirmat că vor suspenda importurile de arme către Turcia, inclusiv Germania, Franța și Finlanda.

Marea Britanie nu se află pe lista statelor care au luat această decizie, iar ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, nu a fost prezent la întrevederea care a avut loc în Luxemburg, fiind înlocuit de adjunctul acestuia, Andrew Murrison.

Citește și: Trump impune SANCȚIUNI împotriva Turciei

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o “zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Tags: Andrew MurrisonDominic Raabembargouexporturi de armefinlandafrantagermaniakurziLuxemburgmarea britanieRecep Tayyip Erdogansiriaturcia
Categorii: Diaspora