X

Marea Britanie se îndreaptă spre amânarea Brexit-ului şi un nou referendum (Farage)

Fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) şi un promotor al Brexit-ului, Nigel Farage, şi-a exprimat miercuri opinia că Marea Britanie se îndreaptă spre o amânare a ieşirii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, şi, probabil, spre un nou referendum, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Prim-ministrul britanic Theresa May a suferit marţi seară o înfrângere răsunătoare în Camera Comunelor, care a respins, cu o majoritate covârşitoare, acordul negociat de guvernul său cu Uniunea Europeană cu privire la Brexit.

Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

‘Cred şi mă tem că ne îndreptăm spre un drum de amânare şi, probabil, da, un al doilea vot’, a reacţionat miercuri Nigel Farage, la postul de televiziune Sky News.

Farage, liderul de la acea vreme al partidului eurosceptic UKIP, a fostul una din vocile principale ale campaniei pro-Brexit înaintea referendumului din iunie 2016.

Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

Tags: brexitCamera Comunelormarea britanieNigel FarageUKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii)Uniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora