Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de spermă în cazul unei ieşiri din UE fără un acord

Publicat:

O ieşire din Uniunea Europeană fără un acord riscă să pună în dificultate cuplurile din Marea Britanie care fac apel la donaţiile de spermă pentru a avea copii, deoarece nu vor mai putea folosi băncile de spermă europene, a subliniat guvernul, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Într-o notă tehnică publicată joi şi destinată a pregăti companiile şi populaţia pentru consecinţele unei ieşiri din UE fără un acord, guvernul britanic subliniază că Londra a importat circa 3.000 de eşantioane de spermă din Danemarca anul trecut şi 4.000 din SUA.


Citește și : Angela Merkel va efectua săptămâna viitoare un turneu în trei ţări din Africa de Vest

Marea Britanie a importat de asemenea circa 500 de ovule şi embrioni din ţări europene.

Însă dacă discuţiile dintre Londra şi Bruxelles vor eşua, legislaţia europeană privitoare la sânge, ţesuturi şi celule umane nu se va mai aplica pentru Marea Britanie, a precizat guvernul. Drept consecinţă, băncile de spermă britanice vor avea nevoie “de noi acorduri cu instituţiile competente”.

Pentru a compensa, Ministerul Sănătăţii subliniază că firmele care dispun de o licenţă ar putea face apel la importuri din ţări terţe. Însă acest lucru s-ar putea să nu fie suficient, într-o ţară în care donaţiile de spermă s-au diminuat drastic de când donatorii şi-au pierdut dreptul la anonimat printr-o lege din 2005.

Potrivit directoarei clinicii specializate în probleme de fertilitate Harley Street Fertility Clinic, Geetha Venkat, cuplurile care au nevoie de donaţii de spermă încep “să se panicheze”, deoarece o schimbare de legislaţie survenită în SUA prevede că importurile din această ţară ar putea dura şi până la trei luni, în timp ce din Danemarca este suficientă o săptămână.

Citește și : Vladimir Putin asigură republicile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia de sprijinul rusesc

Formalităţile administrative induse de un Brexit fără acord ar putea, pe de altă parte, să conducă la o creştere a costurilor pentru firme, ceea ce s-ar repercuta şi asupra cuplurilor, a avertizat ea.

Incertitudinea din jurul unui astfel de scenariu nu face decât să amplifice “stresul care însoţeşte deja acest tratament”, şi-a exprimat ea regretul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.