X

Marea Britanie și Germania critică decizia Franței privind blocarea Acordului Mercosur

Marea Britanie și Germania au criticat sâmbătă decizia președintelui francez Emmanuel Macron privind blocarea Acordului cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur) pentru a pune presiune pe Brazilia în contextul incendiilor de vegetație din Pădurea Amazoniană, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că consideră, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană, că omologul său din Brazilia, Jair Bolsonaro, “a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului.

Citește și : Macron şi Trump, prânz tête-à-tête la Biarritz

În acest context, premierul britanic Boris Johnson, a criticat decizia luată de Franța, adoptând o poziție similară cu cea a cancelarului german Angela Merkel.

“Sunt tot felul de oameni care vor folosi tot felul de scuze pentru a influența comerțul și nu vreau să văd acest lucru”, a declarat Johnson.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Citește și : Tusk consideră că există motive suplimentare pentru a nu invita Rusia la reuniunile G7

Tags: BraziliagermaniaJair Bolsonaromarea britanieMercosurPădurea Amazoniană
Categorii: Diaspora