X

Marea Britanie şi India au încheiat un parteneriat de apărare şi securitate

Marea Britanie şi India au încheiat un parteneriat ‘nou şi extins’ în materie de apărare şi securitate, a declarat vineri, la New Delhi, prim-ministrul britanic Boris Johnson, într-o conferinţă de presă alături de omologul său indian Narendra Modi, informează AFP, potrivit agerpres.

Noul parteneriat este un ‘angajament pe mai multe decenii’, a subliniat Boris Johnson, salutând relaţia care uneşte ‘una din cele mai vechi democraţii şi India, cu siguranţă cea mai mare democraţie’.

Citeşte şi: UE sancţionează persoane şi entităţi care au legătură cu programul nord-coreean de înarmare nucleară – Black News

‘Ameninţările de coerciţie autocratică au crescut şi mai mult, este deci vital să aprofundăm cooperarea’, a continuat el.

Cele două ţări au un ‘interes comun în a menţine regiunea indo-pacifică deschisă şi liberă’, a mai afirmat Johnson.

Citeşte şi: Militari ucraineni sunt antrenaţi în UK – Black News

India face parte, împreună cu SUA, Japonia şi Australia, din grupul ‘Quad’, considerat o apărare contra ascensiunii tot mai pronunţate a Chinei.

India are însă şi o istorie îndelungată de cooperare cu Moscova, cel mai mare furnizor militar al său, şi a refuzat să condamne deschis invazia rusă în Ucraina.

Tags: Boris JohnsonIndiamarea britanieNew Delhi
Categorii: Externe