X

Marea Britanie susţine ferm Ucraina, declară premierul Sunak,după discursul lui Putin la parada de 9 mai

Premierul britanic Rishi Sunak a denunţat vehement afirmaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei, după ce Putin a afirmat că ‘un adevărat război’ a fost declanşat împotriva Rusiei de ‘ambiţiile neîmblânzite’ ale Occidentului, potrivit DPA, scrie agerpres

În discursul susţinut în timpul paradei militare care celebrează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele rus a declarat: “Un război adevărat a fost dezlănţuit împotriva Patriei noastre” şi ‘civilizaţia se află din nou într-un punct de cotitură decisiv’.

Citește și : China îl expulzează pe consulul Canadei de la Shanghai

Premierul britanic a respins afirmaţiile preşedintelui rus, subliniind că Vladimir Putin este singura persoană vinovată pentru războiul pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei.

Mai devreme marţi, Rusia a lansat un val de rachete de croazieră asupra Ucrainei, cu numai câteva ore înainte de începerea defilării din Piaţa Roşie, care în acest an a avut pe fondul unor măsuri de securitate stricte.

Forţele ruse au lansat 25 de rachete în cursul nopţii trecute asupra Ucrainei într-un val de atacuri intense în ultimele zile, a indicat armata ucraineană, precizând că forţele sale antiaeriene au reuşit să doboare 23 dintre acestea.

Vorbind la un post de televiziune din Southampton, Rishi Sunak a declarat: ‘Nu există decât o singură persoană responsabilă pentru invazia ilegală şi neprovocată în Ucraina şi aceasta este preşedintele Putin. Crimele comise sunt îngrozitoare. Suferinţa provocată poporului ucrainean este îngrozitoare’.

Citește și : Biden sare în ajutorul scenariştilor de la Hollywood

‘De aceea, este corect să rămânem neclintiţi în a susţine cu fermitate poporul ucrainean să se opună acestei agresiuni. Asta este ceea ce eu şi Regatul Unit vom continua să facem’, a declarat şeful guvernului britanic, potrivit DPA.

Tags: occidentpiata rosieracheterazboiRishi SunakVladimir PutinZiua Victoriei
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina