Marea Britanie va deschide un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi la Londra

Publicat:

Autorităţile britanice au anunţat marţi că vor institui săptămâna viitoare un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi într-un centru de conferinţe din estul Londrei, pentru a face faţă numărului în creştere de cazuri de infectare cu noul coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Vom deschide un nou spital temporar săptămâna viitoare (…) la ExCeL Centre din Londra”, a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

“Va include două secţii cu o capacitate de 2.000 de persoane fiecare”, a mai spus el.

Deschiderea acestui nou spital, care va fi condus de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) cu sprijinul armatei, are drept scop “să asigure că avem capacitatea necesară pentru ca toată lumea să primească sprijinul necesar”, a precizat ministrul.

Matt Hancock a anunţat de asemenea că Marea Britanie caută 250.000 de voluntari pentru a ajuta Serviciul Naţional de Sănătate şi persoanele vulnerabile afectate de criza coronavirusului, relatează Reuters.

“Căutăm un sfert de milion de voluntari, oameni cu o stare de sănătate bună, pentru a ajuta NHS, pentru cumpărături, pentru livrarea de medicamente şi pentru susţinerea celor aflaţi în izolare pentru a-şi proteja sănătatea”, a afirmat oficialul britanic.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii

Londra a raportat marţi 87 de noi decese provocate de COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 422 din peste 8.000 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate pe teritoriul ţării.

Autorităţile medicale britanice au testat mai mult de 82.000 de persoane, a declarat Hancock, pe fondul criticilor privind rata scăzută de testare în Marea Britanie în comparaţie cu alte ţări europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.