Marea Britanie va face public săptămâna viitoare planul său pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

Publicat:

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii viitoare planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock, citat de Reuters, scrie agerpres.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.


Citește și : Trump: Bolton va plăti ‘scump’ pentru ‘încălcarea legii’ prin publicarea cărţii sale

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută.

“În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie”, a declarat Matt Hancock la BBC.

Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: “Sper mult să putem să o facem”.

Citește și : Atac sângeros în Marea Britanie: trei oameni au fost înjunghiaţi mortal într-un parc din Reading

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite indivizilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor.

Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. “Eu nu aş exclude desigur această posibilitate”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.