Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord dacă parlamentul respinge planul lui May

Publicat:

Ministrul britanic pentru Brexit Stephen Barclay (foto) a afirmat joi că Marea Britanie va părăsi în cele din urmă Uniunea Europeană fără un acord dacă parlamentul respinge documentul pe care premierul Theresa May l-a negociat cu Bruxellesul, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Cu mai puţin de trei lună până la Brexit, parlamentarii britanici vor trebui să ia o decizie crucială în cursul acestei luni: să accepte planul premierului May privind o retragere din UE gestionată şi menţinerea de relaţii economice relativ apropiate cu blocul comunitar sau să respingă acordul şefei guvernului şi să provoace astfel o incertitudine uriaşă în ce priveşte viitorii paşi ai ţării.


Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat pe cetăţeanul american arestat pentru spionaj

”Absenţa unui acord va fi mult mai probabilă dacă parlamentarii resping acordul guvernului privind Brexit-ul în cursul acestei luni”, a declarat Barclay în Daily Express, argumentând că planul premierului May reprezintă singurul ”acord realizabil” care este disponibil.

Theresa May vrea asigurări suplimentare din partea Bruxellesului pentru a-i convinge pe parlamentarii sceptici din cadrul formaţiunii sale, Partidul Conservator, şi ai micului partid nord-irlandez DUP care sprijină guvernul său minoritar în parlament să-i susţină planul. Votul urmează să aibă loc în cursul săptămânii care începe pe 14 ianuarie.

Citeşte şi: Şeful ambasadei nord-coreene din Italia cere azil în Occident

Stephen Barclay, a cărui misiune principală este să se asigure că Marea Britanie este pregătită în cazul în care nu va exista un acord, a afirmat că săptămâna viitoare guvernul urmează să-şi intensifice campania pentru a se asigura că cetăţenii sunt pregătiţi pentru o astfel de situaţie.

”Marţi vom da startul unei noi etape în campania noastră de informare a opiniei publice, folosind radioul şi media sociale pentru o sensibilizare în legătură cu necesitatea pregătirii”, a declarat Barclay.

Reuters notează că lira sterlină a continuat să scadă în raport cu dolarul, în parte din cauza preocupărilor crescânde în legătură cu direcţia în care se îndreaptă procesul privind Brexit-ul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris România a ocupat locul 23 din 206 delegații prezente la Jocurile Olimpice de la Paris din acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.