Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi, asigură BoJo

Publicat:

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marți în cadrul unei conversații telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Reuters, scrie mediafax.

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menționează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuției telefonice dintre cei doi lideri.


Citește și : Boris Johnson promite să nu reintroducă ‘niciodată’ controalele fizice la frontiera irlandeză

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie și în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar i-a transmis lui Boris Johnson că Acordul Brexit nu poate fi renegociat și că aranjamentele alternative „satisfăcătoare” nu au fost momentan identificate.

Citește și : Sute de mii de locuitori din centrul Chinei, afectaţi de secetă

„Aranjamentele alternative ar putea înlocui în viitor backstop-ul, dar aceste alternative nu au fost momentan identificate sau demonstrate”, a declarat Varadkar în cadrul discuției telefonice cu Boris Johnson.

Leo Varadkar l-a invitat pe Boris Johnson la Dublin pentru a discuta despre Brexit și alte subiecte de interes, a transmis biroul prim-ministrului irlandez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.