Marea Dictare Națională: Ce premii vor primi câștigătorii

Publicat:

Marea Dictare Națională: Ce premii vor primi câștigătorii

Peste 1350 de persoane s-au înregistrat deja la cea de-a doua ediție a Marii Dictări Naționale, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Mai sunt disponibile aproximativ 150 de locuri, evenimentul urmând să atingă un număr record de peste 1500 de participanți.

„Vă așteptăm alături de cei 1500 de participanți pentru a celebra limba română și a ne testa împreună nivelul de cunoștințe”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, într-un video publicat pe pagina de Facebook a instituției, prin care îndeamnă toți doritorii să se înscrie la eveniment, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

MEC amintește că, în context, că participarea în cadrul Marii Dictări Naționale este posibilă cu înregistrare prealabilă prin intermediul următorului formular: https://bit.ly/mareadictare. Termenul limită pentru înscrieri a fost prelungit până pe 29 august 2024.

Ediția a II-a a Marii Dictări Naționale va fi organizată pe data de 31 august, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 09:00. MEC își propune să celebreze astfel, prin intermediul unui eveniment masiv, Ziua Limbii Române.

În timpul evenimentului, participanții vor scrie o dictare, demonstrându-și astfel cunoștințele de limbă română. La fața locului, acestora le vor fi oferite pixuri, foi, chipiuri și apă. Participanții sunt rugați să se prezinte cu aproximativ 30 de minute înainte de ora începerii evenimentului pentru a-și confirma prezența, a ridica materialele necesare și a-și ocupa locul într-una din cele 750 de bănci ce vor fi amplasate în Piața Marii Adunări Naționale.

Dictările vor fi verificate pe parcursul lunii septembrie de o comisie specială, formată de MEC, iar cei mai buni participanți vor fi premiați în cadrul unui eveniment public. Data, ora și locul festivității de premiere vor fi anunțate ulterior de către reprezentanții Ministerului.

Premiile oferite de sponsorii evenimentului:

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

– Abonamente de trei luni la sport la „Arena Chișinău”;

– Seturi de cărți de la editura „Cartier”;

– Vouchere de la librăria „Librarius”;

– „Biletul de Aur” (invitație dublă) la Teatrul „Luceafărul”;

– Seturi de accesorii Orange cu pachete PrePay incluse.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, sub egida Președinției Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea lui Valeriu Pleșca la prezidențiale

CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea lui Valeriu Pleșca la prezidențiale Comisia Centrală Electorală a respins cererea privind înregistrarea...

În Republica Moldova va fi creat ‘Registrul Fermierilor’

În Republica Moldova va fi creat 'Registrul Fermierilor' În Republica Moldova va fi creat un Sistem integrat de administrare și control destinat gestionării și monitorizării...

Stoianoglo: Următoarea noastră provocare este să adunăm semnăturile și depuse la CEC pentru validare

Stoianoglo: Următoarea noastră provocare este să adunăm semnăturile și depuse la CEC pentru validare Grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii lui Alexandr Stoianoglo la funcția...

Tarlev, sigur că va aduna semnăturile necesare pentru prezidențiale

Tarlev, sigur că va aduna semnăturile necesare pentru prezidențiale Grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii lui Vasile Tarlev la funcția de președinte al Republicii Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.