X

Marea Dictare Națională se extinde la nivel național

Marea Dictare Națională se extinde la nivel național

Ministerul Educației și Cercetării finalizează ultimele detalii pentru Marea Dictare Națională. Anul acesta, dictarea se va desfășura la nivel național, implicând și centrele raionale.

Secretara de stat de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), Adriana Cazacu, a declarat că 20 de raioane vor organiza transport pentru a aduce participanți la Chișinău, în timp ce alte 15 vor asigura desfășurarea dictării în săli de clasă locale.

Citeşte şi: Președintele României vine la Chișinău – Stiripesurse.md

Precizăm că Moldova 1 va transmite în direct a doua ediție a Marii Dictări Naționale, începând cu ora 9:00.

Marea Dictare Națională se extinde la nivel național

„O noutate, în comparație cu anul trecut, este și faptul că se desfășoară la nivel național. Adică se desfășoară și în centre raionale. Noi, împreună cu colegii noștri din organele locale de specialitate în domeniul învățământului, ne-am propus să oferim și celor care nu se pot deplasa la Chișinău, dar doresc să scrie acasă”, a declarat Adriana Cazacu.

Precizăm că, în Chișinău, Marea Dictare Națională se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale.

Marea Dictare Națională este organizată de Ministerul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei Limbii Române. La eveniment vor participa aproximativ 1500 de persoane.

În ediția din 2023, peste 450 de persoane au participat la dictare, dintre care cinci au obținut nota 10. Participanții de top au fost recompensați cu diplome, cărți și vouchere de către MEC.

Tags: Adriana CazacuchisinauDan PerciunMarea Dictare NaționalăMinisterul Educației și Cercetării (MEC)
Știrile zilei