Mareşalul Khalifa Haftar, dispus să accepte un armistiţiu în Libia ( Heiko Maas)

Publicat:

Mareşalul Khalifa Haftar, liderul grupului insurgent Armata Naţională Libiană, este dispus să accepte un armistiţiu în conflictul cu Guvernul libian, condus de Fayez al-Sarraj, afirmă Heiko Maas, ministrul german de Externe, scrie mediafax.

Heiko Maas s-a deplasat joi în oraşul libian Banghazi, pentru discuţii cu liderul insurgent Khalifa Haftar.


Citește și : Ucraina cere ajutorul FBI în investigaţia unui presupus atac cibernetic comis de hackerii ruşi

Khalifa Haftar “a spus că, deşi nu a semnat Acordul de încetare a focului la începutul săptămânii în Moscova, va respecta armistiţiul. Aceste lucru este extrem de important”, a declarat Heiko Maas, citat de postul german N-TV.

Cancelarul Angela Merkel va organiza duminică, la Berlin, o conferinţă pentru pacea în Libia. La conferinţă vor fi prezenţi Fayez al-Sarraj, şeful Guvernului Acordului Naţional din Libia, recunoscut de ONU, mareşalul Khalifa Haftar, liderul grupului insurgent Armata Naţională Libiană, dar şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Citește și : Producţia de uraniu îmbogățit a Iranului este mai mare acum decât cea produsă înainte de acordul nuclear (Rouhani)

Rusia şi alte ţări îl susţin pe liderul insurgent Khalifa Haftar, în tim ce Occidentul şi Turcia sunt de partea Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj.

Conferinţa de la Berlin are rolul lansării procesului de pace în Libia. Rusia şi Turcia au negociat un armistiţiu temporar.

Conform unor surse citate de cotidianul The Guardian, Turcia a transferat în Libia aproximativ 2.000 de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.