X

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova

Marfă fără acte de proveniență legală, în valoare de circa un milion de lei a fost depistată de ofițerii vamali în mai multe centre comerciale din  țară.

Citește și: S-au bucurat de banii lui Șor și s-ar fi pomenit cu credite în Rusia

Oamenii legii anunță destructurarea unei scheme de introducere și comercializare ilegală în centre comerciale din municipiul Cahul și orașul Vulcănești a mărfurilor, și anume, articole vestimentare cu inscripțiile unor branduri renumite, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, în valoare de circa un milion de lei.

Schema infracțională a fost destructurată urmare a acțiunilor de investigație în complex, desfășurate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Astfel, ofițerii vamali au monitorizat o perioadă îndelungată acțiunile de introducere ilegală a mărfurilor din Republica Turcia în Republica Moldova, camuflarea bunurilor prin colete, declararea neconformă a acestora și ulterior comercializarea la prețul mărfurilor de brand, deși acestea sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

La această etapă, trei persoane cu vârstele cuprinse între 30-58 de ani sunt cercetate în stare de libertate, iar acțiunile procesual-penale continuă, în vederea identificării și altor participanți la comiterea infracțiunii.

Tags: centre comercialecentrele comercialemarfa contrafacutaPCCOCSServiciul Vamal
Social