X

Margarita Simonian dezvăluie campaniile de influență ale Kremlinului

Margarita Simonian dezvăluie campaniile de influență ale Kremlinului

Directoarea rețelei de televiziune ruse RT, Margarita Simonian, a făcut recente dezvăluiri controversate despre campaniile de influență ale Kremlinului, afirmând că este un jucător cheie în aceste operațiuni.

Potrivit Washington Post, Simonian a ironizat eforturile Statelor Unite de a combate propaganda Kremlinului, numind aceste acțiuni drept „gherilă” împotriva SUA. Simonian a confirmat că toți angajații RT, inclusiv ea însăși, primesc ordine direct de la Kremlin, întărind astfel acuzațiile privind implicarea rețelei RT în influențarea opiniei publice internaționale.

Într-o declarație provocatoare, Simonian a spus: „Ce credeți – că primesc ordine de la CIA? De unde altundeva aș putea primi ordine dacă conduc o instituție de presă rusă finanțată de stat?”

Recent, justiția americană a acuzat doi angajați ai RT de spălare de bani, într-o operațiune care ar fi implicat plata a aproape 10 milioane de dolari unor influenceri americani pentru răspândirea propagandei Kremlinului.

Săptămâna trecută, Trezoreria SUA a impus sancțiuni lui Simonian și altor angajați ai RT, închizând 32 de domenii de internet asociate cu propaganda rusă. Într-o notă suplimentară, Simonian a recunoscut că RT a desfășurat proiecte de influență sub acoperire în Occident, fără a detalia dacă acestea sunt legate de acuzațiile curente.

Tags: dezvăluie campaniileinfluenţăKremlinuluiMargarita Simonian
Categorii: ExterneȘtirile zilei