X

Margrethe a II-a a Danemarcei, ultima plimbare cu trăsura în Copenhaga în calitate de regină

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a sfidat joi vremea rece pentru a se plimba pe străzile din Copenhaga într-o trăsură pentru ultima dată în calitate de monarh înainte de a-i ceda tronul fiului său, prințul moștenitor Frederik, scrie Reuters.

Regina, în vârstă de 83 de ani, încoronată în 1972, a anunțat în direct la televiziune, în timpul discursului său tradițional de Anul Nou, că intenționează să abdice, luându-i prin surprindere pe mulți dintre cei 5,9 milioane de locuitori ai acestei țări, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Regina a călătorit de la reședința sa din Palatul Amalienborg până la Parlament, pentru o recepție tradițională de Anul Nou, într-o trăsură realizată pentru Christian al VIII-lea de către constructorul de trăsuri Henry Fife în 1840 și acoperită cu foiță de aur de 24 de carate.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Regina s-a bucurat de-a lungul vieții sale de un sprijin larg din partea publicului, care a descris-o ca fiind o personalitate plină de tact și totodată creativă. Ea a creat adesea costume și scenografie pentru piese de teatru și balet.

Ea a devenit moștenitoarea tatălui său în 1953, la 13 ani, după ce un amendament constituțional a permis femeilor să moștenească tronul. Ea va abdica, oficial, în 14 ianuarie și va fi succedată de fiul ei cel mare, care va deveni regele Frederik al X-lea.

Tags: Christian al VIII-leaCopenhagaFrederik al X-leaMargretheparlamentregina
Externe