Mariano Rajoy- “Catalonia are nevoie de un guvern acum”

Publicat:

Prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy a declarat sâmbătă, când are loc audierea separatistului Quim Torra, pe care Carles Puigdemont l-a desemnat să-i succeadă la conducerea regiunii Catalonia, că ceea ce a văzut şi auzit de la el nu este pe gustul Partidului Popular (PP), potrivit news.ro .

Aflat în Jerez, unde a fost primit cu huiduieli, Rajoy a reiterat – în prima zi de dezbateri privind învestitura lui Torra – că Guvernul va garanta aplicarea legii, informează La Vanguardia.


Citește și : În Irak au loc primele alegeri parlamentare de după înfrângerea Statului Islamic

„Catalonia are nevoie de un guvern acum, de un guvern care să se supună legii şi care să guverneze pentru toţi”, a transmis el.

Torra, la începutul discursului său pentru învestitură, a afirmat că „preşedintele legitim” al Cataloniei este Carles Puigdemont şi a promis să fie „loial mandatului 1-O” pentru a „construi un stat independent sub forma unei republici”.

Pentru şeful Executivului, ce a spus Torra nu este reprezentativ pentru ce reprezintă Catalonia. Totuşi, s-a abţinut să facă judecăţi de valoare cu privire la candidat.

Rajoy, la fel cum a declarat vineri în Cádiz, a spus că Guvernul va face ca legea şi Constituţia să fie aplicate, pentru a fi menţinută unitatea Spaniei, şi că nimeni nu va putea acţiona împotriva egalităţii tuturor spaniolilor pentru că aceasta este baza democraţiei.

Citește și : Un raport ONU denunță ostilitatea faţă de toate minorităţile etnice în Marea Britanie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.