X

Marijuana trimisă din Indonezia în Regatul Unit, în lenjerii de pat și jucării pentru pisici

Marijuana trimisă din Indonezia în Regatul Unit, în lenjerii de pat și jucării pentru pisici

Poliția indoneziană a arestat două persoane pentru presupuse legături cu o rețea de contrabandă cu marijuana, dejucând planurile de a trimite drogul în pachete de lenjerie de pat și jucării pentru pisici din Asia de Sud-Est către Regatul Unit, au declarat luni autoritățile, citate de Reuters.

Reținerile pentru contrabandă cu de marijuana au loc ocazional în Indonezia, dar natura transnațională a acestui caz este neobișnuită, a declarat reporterilor Marthinus Hukom, șeful agenției indoneziene pentru narcotice, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

„Acesta este un fenomen nou, deoarece marijuana din Thailanda a fost trimisă mai întâi în Indonezia, apoi (a fost destinată) Europei”, a declarat el, adăugând că cei doi cetățeni indonezieni intenționau să trimită mai mult de 100 kg din Jakarta la Liverpool.

Poliția a găsit peste 30 kg de marijuana ascunse în pachete de lenjerie de pat și jucării pentru pisici în timpul unui raid la Aeroportul Soekarno Hatta la 25 iulie. Un raid ulterior a scos la iveală peste 80 kg de marijuana într-un magazin aflat în legătură cu aceleași persoane.

Poliția estimează că valoarea stradală totală a capturii a fost de 25 de miliarde de rupiah (1,54 milioane de dolari), a declarat Marthinus.

Cei doi suspecți sunt acuzați de încălcarea legii indoneziene privind narcoticele, care prevede pedeapsa cu moartea ca pedeapsă maximă.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Thailanda a devenit una dintre primele țări din Asia care a dezincriminat marijuana în 2022. Politica a dus la o creștere mare a consumului recreativ și a declanșat lansarea a zeci de mii de cafenele și comercianți cu amănuntul de canabis.

La începutul acestui an, guvernul thailandez a declarat că intenționează să repenalizeze canabisul. Cu toate acestea, luna trecută, Thailanda a declarat că va legifera marijuana pentru uz medical.

Tags: Angliaindonezialenjeriimarijuana
Știrile zilei